Nytt från Zara

Vi gick in på Zara i Sturegallerian igår och ja, det ska man ju egentligen inte göra såvida man inte tänkt shoppa loss;) För den butiken ger akuta "ha"-begär på det mesta. Och jag är ju personligen väldigt svag gör deras Chanel-liknande jackor & kappor. Och nu hade de fått in en hel del i en massa fina, våriga färger. Åh!

Trevlig torsdag!

Kram

 


På spaning efter bilar och hundar

Ja, det var exakt vad Edward var på jakt efter då vi idag var inne i stan och träffade min fina kusin Camilla:)

Efter vår fika på Tösses (vi älskar det konditoriet) så gick vi mot Östermalmstorg. Det är inte jättelångt dit från Karlavägen men det tog sin lilla tid då Edward hade fullt upp med att spana in alla bilar (och cyklar) och till hans stora förtjusning var det sen flera fina "vovvar" på Östermalmstorg. Jättekul att se honom springa runt och spana in allt, älskade barn!
Men det tog på krafterna med den, för honom, långa promenaden så sedan sov han sött i vagnen hela eftermiddagen och lät sin mamma & hennes kusin strosa runt i lite butiker:) Hittade en present till min älskade man samt lite smått & gott från Svenskt Tenn (underbar butik, som sagt).

Kort sagt så har vi haft en jättehärlig dag med fantastiskt sällskap, som alltid!
Och nu på kvällen bjöd jag maken och sonen på en jättesmarrig soppa som jag svängde ihop när vi kommit hem, mmm! Ska nog lägga upp receptet på den tror jag. Kruxet är bara att fota mat och få det snyggt. Det tycker jag är lite svårt, men men, får träna på det:)

Ha en fin onsdagkväll!

Kram

 


Härliga tisdag!

God eftermiddag!

Idag slog vi slag i saken och köpte en BRIO-spis, till ett riktigt vrakpris dessutom, 299 kr!
Så i sin nya, lilla kökshörna har lille herren nu huserat hela eftermiddagen och lagat mat, sött så!


Och jag köpte nya Mama när vi var och handlade mat förut och oj, vilket bra nummer! Det pryds av systrarna von Sydow och i tidningen finns en väldigt lång och trevlig intervju med dem! Både Amy och Ebba verkar så fantastiskt trevliga och mysiga. Skulle också velat haft en syster, men men är ju ensambarn, inte helt fel det heller, har ju mamma & pappa helt för mig själv;)

Nu lagas det middag här hemma, i det stora köket bör tilläggas;) Kyckling i lergryta, blir nog mumsigt värre!

Fortsatt trevlig tisdag!

Kram

 


Torsdag!

God eftermiddag!

Jag & Edward har varit ute o åkt med min lilla bil på förmiddagen. Det är så skoj, han snackar, skrattar, pekar m.m. Vi har helt enkelt superkul ihop! Var förbi H&M en sväng och hittade äntligen en mörkblå keps som Edward kan ha så här på vårkanten:)

Såg dessutom nu på H&M's hemsida att de fått in lite nyheter. Den här tröjan var riktigt fin, lite Missoni-aktig, 249 kr.

Nu ska vi kika lite på Händige Manny och sen är det dags för eftermiddagsvila, mysigt!

Ha en fin torsdag!

Kram

 


Blivande kock?

Eller njae, kanske inte. Blir säkert en liten finansman som far sin men matlagning kommer nog vara ett intresse som följer honom genom hela livet (hoppas och tror jag) :) Han är redan nu intresserad av att framför allt äta god mat, men även att titta på och prova hur man lagar mat och bakar.

Har börjat märka att varken jag eller maken får ha köksredskap, kastrullock eller d.y. ifred när vi lagar mat.

Därför funderar jag nu på om han kanske skulle få en egen liten köksvrå.
Älskar den klassiska, vita spisen från BRIO och ser att IKEA har mycket fina köksredskap och råvaror i tyg. Sött så! Tror att det skulle bli mycket populärt här hemma:)

Nu är det middagsdags här hemma.
Ha en fortsatt trevlig tisdagkväll!

Kram

 


Soliga måndag!

God eftermiddag!

Här hemma har vi en riktigt härlig måndag. Jag & Edward har varit i Vaxholm och handlat lite mat inför veckan och maken ringde just och sa att han var på väg hem från jobbet. Älskar när han slutar tidigt! (dock jobbar han ju mycket, men vissa dagar unnar han sig att sluta lite tidigare)

Och när vi handlat gick vi och tittade på båtar, till Edwards stora förtjusning. Roligt hur det funkar det där med pojkar och flickor, bilar och båtar är det roligaste som finns i hans värld:)
Sen hittade vi en liten inredningsbutik som sålde Filippa K muggarna, och när jag stod framför dem kunde jag bara inte låta bli. De var helt enkelt tvungna att följa med oss hem *har redan premiärdruckit en latte ur ena, så god att dricka ur och såå snygg!*.

Hittade dessutom världens godaste yoghurt på ICA, Yoplait Perle de Lait Coco. Mmm! Det är likadant varje år, varje vår/sommar så älskar jag allt som har med kokos att göra. Måste komma med solen på nåt vis: då de blir varmare vill man ha kokos;) Och den här smakade lika ljuvligt som en varm sommardag. Så skynda och köp, dagens tips! Hittade dessutom den sötaste lilla cupcaken som jag och Edward delade på. Och vackra, nya, vita tulpaner. Älskar tulpaner!

Ha en fortsatt underbar måndag!

Kram

 


Till terrassen?

Har kollat in IKEA's hemsida här på förmiddagen och hittat den här fräcka stolen. Skulle nog kunna vara riktigt fräckt till en lounge-del av terrassen i sommar (ignorerar snön som ligger där nu). Tror svart skulle vara snyggt att bryta av till vårt vita hus. Visst är man unik i sin smak, svart & vitt;)

Har städat köket lite under förmiddagen. Borde ta tag i tvätten snart också... Maken jobbar lite och Edward åker runt på sin lilla bil i vardagsrummet.
Och till lunch idag blir det fläskpannkaka, mmm!

Trevlig söndag!

Kram

 

 


Guide to...

Kanske lite sen på bollen men... Jag bara älskar dessa posters/tavlor på både Paris och Manhattan. Tyvärr kom ju Manhattan ut 2010 och är slutsåld för längesen men Paris är från 2012 och finns kvar till försäljning bl.a. på Olsson & Gerthel och på Artilleriet.

Finns mycket man vill ha kort sagt:)

Ha en fortsatt trevlig lördag!
Vi myser framför brasan & Nyhetsmorgon på tv och ser snön falla ner, snacka om aprilväder!

 


Vill ha!

• Termos från Stelton
• Skål Marimekko Iittala
• Kivi ljuslykta Iittala
• Te/kaffemugg Rörstrand Filippa K

Kanske kan sätta upp på önskelistan till Mors Dag?;)

 

 


Fredag

God förmiddag!

Nu börjar vi vara ganska trötta på sjukhusbesök i den här familjen. Förkylningen jag & Edward hade satt ju i i ca 2 veckor och sen nu när vi blivit friska så fick Edward ögoninflammation. Stackarn.
Har varit en sväng idag igen på Astrid Lindgrens och sen via remiss till S:t Eriks Ögonsjukhus. Men nu är vi äntligen ordinerade rätt mediciner och rätt doser. Skönt! Och Edward har varit superduktig och sitter nu pigg & glad (som alltid) och avnjuter lite päron Mer och mariekex, smaskens!

Funderar på att åka och handla lite i eftermiddag, dels köpa nåt extra gott till Edward som belöning för den lille, tappre hjälte han varit de senaste dagarna men också för att köpa nåt extra gott till mig och älsklingen. Han har också varit en hjälte och jobbat mycket och duktigt under veckan. Vilka fina killar jag har, är så stolt över dem och älskar dem mest av allt på hela jorden!:)

Trevlig helg!

Kram


Min lille, nyfikne älskling som ska fram och peta på allt, kameran inte minst;)

 

 


Vila och ny kompis!

Vila, god mat och Disney-filmen "Bilar" gör susen när man är liten och har ont i ögat. Tillsammans med mamma och nya favoriten, apan, förstås. Han ska alltid vara med numera.
Edward valde själv ut honom på gosedjurshyllan på
NK's leksaksavdelning (som för övrigt rekommenderas. Finns jätte mycket fint där! Och personalen är väldigt vänlig. Edward fick till och med apan inslagen så att ha skulle få lite roligt papper & snöre att prassla med, uppskattades av både stor och liten;))

Bild från i helgen. Helt slut efter en påskhelg fylld av lek och bus med mormor & morfar:) Och med apan med på ett hörn givetvis!

Kram

 

 


Ögoninflammation

Åkte igårkväll in till Astrid Lindgrens Barnsjukhus med Edward då ögat varit lite svullet på eftermiddagen och blev ännu mer igensvullet då han vaknade upp på kvällen efter läggdags. De var alla riktigt duktiga och på 3 timmar hade vi varit på Danderyd, Astrid Lindgren och Apoteket Scheele, snabbt jobbat må jag säga! Barnakutmottagningar jobbar snabbt och effektivt och är väldigt trevliga! Skönt att vi fixade allt då så att vi idag kan ta det lugnt och bara kurera Edward med antibiotika och ögonsalva. Hade tänkt åka in till stan men det tar vi en annan gång.

Missade UGGs kampanjen på Campadre (igen!), skulle så gärna vilja ha de stickade stövlarna och deras söta tofflor. Men men, bättre shoppinglycka en annan gång;)

Ha en fin torsdag!

Kram

 

 


Skansen

I helgen var vi på Skansen tillsammans med min mamma & pappa. Det var väldigt trevligt och fint väder hade vi dessutom! Tyvärr behagade inte alla djuren visa upp sig, men det gjorde ingenting för Edward var heller inte alltför intresserad av djuren;) Det roligaste enligt honom var nästan att bara gå runt där och kika på allt, småfåglar, folk, träd, bilar på parkeringen etc. Dock var getterna en riktig höjdare, Edward skrattade så han kiknade då de bräkte.

Hur som helst, en underbar utflykt och jag tror att Edward kommer gilla Skansen ännu mer om ett halvår.
Ska nog ta en tripp dit igen i juli då släkten från USA är här tillsammans med Edwards lilla syssling.
Nu har vi just ätit lunch här hemma, och efter en aktiv förmiddag så är det snart dags för den sedvanliga eftermiddagsvilan. Mysigt!
Ha en fortsatt trevlig onsdag! (Är kringsnodd på dagarna såhär efter påsk, visst är det onsdag?)
Kram

Godmorgon Skärtorsdag!

God morgon Skärtorsdag!

Har just gjort iordning några påsar proppfyllda med godis ifall det kommer några påskakärringar och påskgubbar idag. Är osäker på det där, när jag var liten gick vi på Påskafton men lika bra att ha lite godis redo redan idag för att vara på den säkra sidan:)

Även påskäggen står klara inför lördagen, ett till maken, ett till mamma & pappa och ett till Edward (dock med kex, russin o Ella's Kitchen-smoothie)

Är fortfarande förkyld och har som "lock" för ena örat så började dagen med att ringa Stureplans Husläkarmottagning och fick en läkartid idag, skönt! Är riktigt trött på att vara förkyld nu och ha försämrad hörsel nu.

Så det blir en sväng in till stan nu efter frukost. Vore mysigt att gå nån promenad idag också i det vackra vädret. Kanske Hagaparken?

Ha en mysig dag!

Kram

 

 


RSS 2.0